31. 1. 2016

Snehový krémeš

Je dokonalý. Je výborný. Moja dcéra ho miluje. Len tá príprava...je trošku zdĺhavá a hravá. Ale stojí to za to ! 



Potrebujeme:
Snehový korpus:
3 bielka
200 g kryštálového cukru
20 g Solamylu

Vanilkový krém:
700 ml mlieka
100 g Zlatý klas
3 žĺtka
2 vanilkové cukre
70 g kryštálového cukru
200 g masla

 Šľahačka:
250 ml smotany na šľahanie
1 PL práškového cukru
1 stužovač šľahačky

Poleva:
60 g mliečnej čokolády
60 ml smotany na šľahanie


Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Postupne zašľaháme cukor a škrob a šľaháme ešte 7 minút nad parou. 


Plech si vystelieme papierom na pečenie. Vyšľahaný sneh si preložíme do sáčku a striekame kocky na papier na pečenie. Môžete si tieto kocky aj predkresliť ak ich chcete mať všetky rovnako veľké. Taktiež si vytvoríme malé pusinky, ktoré pôjdu na vrch krémeša. 
Pečieme cca 40 minút na 90°C. Po upečení necháme na papieri vychladnúť. 

Na vanilkový krém si zmiešame 2/3 mlieka, kryštálový cukor a vanilkové cukre a privedieme k varu. V 1/3 mlieka si rozmiešame Zlaté klasy a žĺtka, vlejeme do horúceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Mäkké maslo si osobitne vymiešame a postupne k nemu pridávame vychladený puding. Ak sa Vám urobia hrudky, skúste ich ručným mixérom zlikvidovať. 


Pripravíme si teraz polevu - zohrejeme si smotanu na šľahanie a pridáme čokoládu. Zohrievame, kým sa čokoláda nerozpustí a necháme trošku vychladnúť. 
Polovicu snehových štvorcov polejeme polevou z vrchnej časti a druhú polovicu zo spodnej časti. Necháme stuhnúť. 


Puding si naložíme do cukrárskeho vrecka a ozdobne nastriekame na snehový štvorec s polevou navrchu. 

Na puding si zase ozdobne nastriekame šľahačku - smotanu na šľahanie si vyšľaháme dotuha, kto potrebuje stužovač, pridá si ho a cukor taktiež podľa chuti. Šľahačky bolo na krémeši menej ako pudingu, tak ak niekto chce aj šľahačky bohato, nech použije 2 smotany na šľahanie. 

Nakoniec na šľahačku priložíme druhú časť snehového štvorca polevou dole, prilepíme /troškou polevy/ pusinku poliatu čokoládou a hotovo. 

Zaručene si pochutíte, ale v tomto prípade platí - jeden kúsok stačí :-). Najvyšší stupeň sladkosti. 

3 komentáre:

  1. Takýto, snehový som teda naozaj ešte nevidela na žiadnom blogu, ani na žiadnej web stránke. Vyzerá skvelo, stojí za vyskúšanie. Aj v tomto roku nás čaká niekoľko okrúhlych a iných rodinných osláv, tak snáď bude čas na vyskúšanie.
    Emily

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Emily, mám ho tuším pridaný na mmb. Nemám rada dlhé šľahanie a duplom šľahanie nad parou, no ale raz za čas ma to nezabije :-).

      Odstrániť
  2. Takýto, snehový som teda naozaj ešte nevidela na žiadnom blogu, ani na žiadnej web stránke. Vyzerá skvelo, stojí za vyskúšanie. Aj v tomto roku nás čaká niekoľko okrúhlych a iných rodinných osláv, tak snáď bude čas na vyskúšanie.
    Emily

    OdpovedaťOdstrániť