17. 2. 2016

Úžasný čoko dezertík

Yumm yumm...toto je také božskéééé. Božsky vyzerajúce a božský sladké. Hmm... ja viem, ale prečo nie raz za čas...aj tak ako jednu čoko mištičku nedáte :-).

































Čo potrebujete - je čokoláda - či mliečná, či biela, je to jedno. 200-300g čokolády si rozpustíme s troškou oleja nad parou. Rozpustená čokoláda nech je hustejšia - budete mať mištičky hrubšie, pevnejšie. 
     Medzitým si nafúkneme balóny tak veľké, aké veľké chcete mať mištičky. Taktiež si na nejaký plech dajte papier na pečenie. 
     Rozpustenú čokoládu necháme vychladnúť na teplotu, ktorá Vám nepraskne balón po namočení - nech je čokoláda vlažná. 
     Z rozpustenej čokolády odoberáme na papier na pečenie, kde si vytvarujete kolieska - ako podnos pod šálku :-). 


Je dobré urobiť jedno koliesko a hneď namočiť balón do čokolády a jemne priložiť balón na koliesko - aby Vám tie kolieska nestvrdli. Balón odporúčam namočiť do čokolády na viackrát - namočiť, vytiahnúť, počkať chvíľu a znova... budú pevnejšie. 


Takto ich pekne postavíme na podnos a necháme v chlade. Ak už máme čokoládu na balónoch tvrdú, prepichneme balón a pomaly ho sťahujeme, kým nám neostanú krásne šaločky :-). Nám to išlo ťažšie so sťahovaním balónu ale podarilo sa. Trošku sa niekde odlúplo zo šálky, ale nevadí. 


A hotovo !!! :-)). 

Plníme čím chceme. My sme si tam dali zmrzlinu, ovocie ..... :-). 

Týmto dezertom určite ohúrite svojích priateľov, blízkych... 

1 komentár:

  1. Takýchto čokoládových mištičiek som videla veľa na pintereste, aj FB, ale neskúšala som ešte. Určite sú super.
    Emily

    OdpovedaťOdstrániť