16. 3. 2012

BRUSEL torta

Tak na túto tortu som sa dala v priebehu pol hodky a ako to u mňa zvykne byť,keď sa narýchlo do niečoho pustím, poriadne neprečítam a nepouvažujem o tom, čo sa tam vôbec píše a koľko čoho hlavne !!! tak to potom vyzerá :-). Množstvo niektorých ingrediencií bolo až choro veľa, a ja si sypem a sypem.... juuuuuuuuj, a potom lovím a vyberám :-D.
Ale torta sa vydarila a bola božskáááááá :-)).


















Ingrediencie:

Cesto:
4 vajcia
200g kryštálového cukru
100g hladkej múky
100g polohrubej múky
4 PL vody

Krém:
9 dcl mlieka
3 žĺtka
kryštálový cukor - podľa potreby, ako do pudingu, cca 100g
2 vanilkové pudingy
1 maslo
trošku rumu

smotana na šľahanie
kompót /mandarinky, broskyne/


Piškótové cesto si buď urobte svoje osvedčené. Ale aj toto je dobré, len sa možno bude vidieť niekomu vyššie. Ale zase pri množstve toho krému a ešte aj šľahačky mi to tak akurát prišlo. Takže vajíčka si vyšľaháme s cukrom a vodou a nakoniec vmiešame múku. Pečieme cca 12-13 minút na 180-190°C.
Krém: urobíme klasickým spôsobom ako pri pudingu a po vychladnutí vmiešame maslo a trošku rumu. 
Uložíme ovocie a natrieme vyšľahanou šľahačkou s troškou cukru. 

 
















Zdroj: pecenijeradost.cz

2 komentáre:

  1. Tak ta vypadá moc lákavě.

    Na mém blogu najdeš ocenění.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. napriek všetkému sa ti krásne vydarila, ja zbožňujem sladké a velmi sa mi páči tvoja tortička :-)

    OdpovedaťOdstrániť