29. 2. 2012

Brioška

..... vraj pravá francúzska. Pečiem skoro každú nedeľu vianočku. Na stránkach o varení je ich mnoho. Veľmi nám chutí. Ale vyskúšala som túto briošku, a neviem...asi bude rozdiel medzi vianočkou a brioškou. Pretože bola neskutočne dobrá, bola oveľa žltšia vo vnútri - veď tam ide 5 vajec, a do vianočky dávam 1 žltko....Tá vôňa v celom byte a chuť....neopísateľná. Takže istý čas budem robievať túto briošku :-).





Potrebujeme a aj v takom poradí dávame do pekárne:

80ml vlažného mlieka
5 vajec
200g zmäknutého masla
70g cukru
575g hladkej múky
1,5 ČL droždia
2,5 ČL soli /môžeme vmiešať do múky/

Šup šup všetko do pekárne a už len čakáme kedy budeme môcť do nej zakusnúť. Ale už pred dopečením nás preberie úžasná vôňa tejto skvelej briošky.



A keď si ju natrieme jablkovou nutelou.......eňo ňuňo... :-)
Skúste, je fantastická !

Zdroj: akosatorobi.sk







3 komentáre:

  1. jeeeemine, tento kolacik vyzera fantasticky! tak jemne-prijemne :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mary, jemnučká, voňavá, sladučká...:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mnam vyzera to dobre, pekaren mam tak skusim...

    OdpovedaťOdstrániť