22. 8. 2017

Ako na domáce dukatové buchtičky :-)

Ako? No hlavne rýchlo. Niekedy sa nám žiada aj takéto jedlo. Deti ho majú radi, dokonca aj môj manžel. Kupované som nejedla už dobrých 7 rokov. Nedajú sa vôbec porovnať s týmito doma robenými a ešte aj do mrazničky kopu odložím :-). 


Potrebujeme: 

300 ml mlieka
100 ml oleja
1 vajce
50 g cukru
štípka soli 
500 g hladkej múky
1 čerstvé /alebo pol sačku instantné/ droždie


Dáme do pekárne a necháme vykysnúť. Vznikne nám takéto krásne nakysnuté cesto :-). 



Toto po vykysnutí prehnetieme na pracovnej doske, po kúskoch odrezujeme, urobíme šúľok, uložíme na vymastený plech. Po skončení šúľania cesta potrieme všetky zvrchu olejom. 



Zoberieme si "obracačku palaciniek " - sorry ale vážne neviem ako sa to presne volá  :-)), rovnomerne cesto rozsekame na malé kocky a dáme piecť na cca 180°C dokiaľ cesto nie je pekné hnedé :-). 


     No a to je všetko. Ak máte pekárničku, tak fakt kopec času ušetríte :-). 
     Už si len uvaríte klasický vanilkový puding, ja používam Zlatý klas, kde máte ešte aj uvedené množstvá na riedky, stredne hustý alebo hustý puding :-) a hotovo. A určite si aj odložíte na horšie časy, kedy sa Vám nebude chcieť variť a buchtičky z mrazničky prídu vhod :-)). 



Zdroj: MMB.sk, Mirca

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára