18. 6. 2015

Zemiakový chlieb

Tak toto je ten chlebík, ktorý v poslednom čase pečiem a striedam s pšenično-ražným chlebom. Tiež je veľmi chutný a zje sa rýchlo. 



Potrebujeme:
300 ml vody
1 ČL octu
1 ČL olivového oleja
2 ČL soli
350 g hladkej múky
200 g celozrnnej múky
1 /nie veľký, nie malý / uvarený zemiak
1 ČL cukru
1,5 ČL instantného droždia

Suroviny v uvedenom poradí dáme do pekárničky a dáme na program kysnuté cesto. Uvarený zemiak nastrúhame alebo popučíme. Môžeme pridať trošku rasce. Po zaznení zvukového signálu môžete vhodiť semienka. 



Krásne nakysnuté cesto...

     Po vykysnutí prepracujeme na pracovnej ploche, preložíme do misy, kde ešte cca 30 minút podkysne pod utierkou, potrieme slanou vodou a dáme na 1 hodinu na 200°C piecť. 





Pečiem ho podľa tohto receptu ale keďže musím skúšať nové a nepoznané, určite vyskúšam aj iné zemiakové chlebíky. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára