5. 10. 2012

Hubové placky

Huby u mňa nesmú chýbať. Či čerstvé alebo v konzerve. Škoda, že huby nepoznám a nikto zo známych na huby nechodí. Takže si ich kupujem. Milujem ich a pripravujem na všetky spôsoby. Na tieto placky som sa chystala dlhšie. Musím povedať, že boli fakt vynikajúce, akurát som cesto urobila redšie a placky som len tak tak na panvici obrátila, ale v konečnom dôsledku sa všetko podarilo, placiek mi vyšli až-až /8 ks/, dala som si ich so zeleninkou. Obed bol výborný :-).





Potrebujeme:

300-350g rôznych húb
2 cibule
3 vajíčka
3 PL solamylu
1 PL worchestrovej omáčky
1 PL sójovej omáčky
1 PL maggi
3 PL oleja
2 ČL červenej papriky /kari korenia/
1/2 ČL mletého čierneho korenia
2 ČL soli 

     Samozrejme si ingrediencie prispôsobte. Niekto má rád pikantnejšie, niekto rád cibuľu...


Huby si pokrájame a podusíme na 1/4 cibuli. Ostatnú cibuľu si nakrájame, nie príliš nadrobno. Ja som si ju nakrájala na kolieska, ale tie boli dosť veľké, pretože aj cibuľa bola veľká :-). Všetky ingrediencie zmiešame, premiešame a necháme na cca 2 hodiny odležať v chladničke. Po odležaní premiešame, ak je treba dohustíme solamylom a smažíme na oleji placky. Môžeme podávať so zeleninou alebo chlebom :-).






Zdroj: MMB cz - Zlatuše P.

















2 komentáre:

  1. Juuj, mňam. Dík za receptík, skúsim lebo mame teraz skoro každý deň čerstve huby z lesa. Stále rastú, takže aj zajtra zabehneme a budú placičky. Pekný večer prajem.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mery šťastný to človek, ja si huby musím kupovať :(. Mne nemá kto nazbierať, a taaak ich milujem ...

      Odstrániť