4. 10. 2012

Štrúdľa plná čokolády






Potrebujeme:

1 bal.lístkového cesta
70g čokolády na varenie
1 PL kakaa
80 ml mlieka
50g masla
25g práškového cukru
1 vanilkový cukor /alebo dreň z 1/2 vanilky/
štípka soli
2 vajcia
50g strúhanky
50g mletých orechov
25g kryštálového cukru



     Kakao vymiešame s troškou mlieka. Zvyšné mlieko prevaríme, vmiešame kakaovú zmes a pridáme na kúsky polámanú čokoládu. Všetko dobre premiešame a necháme vychladnúť. Medzitým si maslo, práškový a vanilkový cukor /alebo dreň/ a štípku soli vyšľaháme dopenista. Postupne vmiešame žĺtky. Opatrne zapracujeme čokoládovú zmes, strúhanku a orechy.








Na záver vyšľaháme bielky s cukrom a pridáme ich do plnky.
Plnku rozložíme na cesto /nie na celé/ a štrúdľu zvinieme.




Pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 minút na 160-180°C.



                                                                      upečená




                                                                     voňavá






























Zdroj: časopis kauflandu









1 komentár:

  1. mňam, tak takúto štrúdlu som ešte nejedla, fajnová čokoládová, niečo pre mňa :)

    OdpovedaťOdstrániť