12. 3. 2012

Záhorácka dobrotka



Potrebujeme:

6-7 ks krkovičky /pliecka/
500g kyslej kapusty
1 cibuľa
oravská slanina
250g kyslej smotany
soľ, olej, mleté čierne korenie




Mäso si naklepeme, osolíme, okoreníme 










opečieme na oleji z oboch strán...













Na oleji si speníme nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájanú slaninku...to je vôôôôôôňa.....milujem túto vôňu a potom pridáme vyžmýkanú kapustu. Cca 15 minút dusíme.








Opečené mäso uložíme na plech vystlaný alobalom mierne potretý olejom, na každý kúsok mäsa uložíme kopček udusenej kapusty, kopček kyslej smotany a pečieme 20-25 minút na 200°C











Zdroj: MMB sk, Natália R.

















2 komentáre: