14. 11. 2015

Kinder Koláč

Toto je PÁN Koláč ! Mnohí z Vás ho poznajú a tí, ktorí nie, rýchlo do toho ! Je síce finančne náročnejší, ale je úžasný. Samozrejme sladký. Nepečiem ho často, ale tak tri razy v roku si ho vychutnáme. Vianočné sviatky to istia :-). A ak Vám príde náročný na prípravu, tak sa mýlite. 



Potrebujeme:
1 liter mlieka
9 vajec
100 g vlašských orechov
2,5 bal. Zlatý klas
20 PL kryštálového cukru
300 g masla
3 PL hladkej múky
3 PL strúhanky
2 PL kakaa
1,5 PL oleja
1 prášok do pečiva
3 smotany na šľahanie
1 stužovač šľahačky
tekutá čokoláda - hotová, kúpená

     Koláč sa pečie na klasickom plechu. Najprv si nasekajte na hrubšie kúsočky vlašské orechy. 
V miske si poriadne vyšľaháme 9 ks bielok so štípkou soli. pridáme 9 PL kryštálového cukru, 3 PL hladkej múky, 3 PL strúhanky, 1,5 PL oleja a prášok do pečiva. 


Plech si vystelieme papierom na pečenie, potrieme olejom a rozvrstvíme nahrubo nasekané orechy. Vylejeme vymiešané cesto a pečieme do ružova na 180°C. Počas pečenia cesta si urobíme pudingovú plnku - 1 liter mlieka, 9 ks žĺtkov, 2,5 bal.Zlatého klasu a 9 PL kryštálového cukru si uvaríme puding. Ja si trošku mlieka odlejem, kde vymiešam Zlaté klasy a tak vlejem do skoro vriacého mlieka - ako klasický puding. Uvarený vychladíme vo vodnom kúpeli. 



Korpus je upečený ... 


Hneď po upečení ho opatrne obrátime a vrátime do formy. Hneď ho polejeme tekutou čokoládou a rozotrieme. Necháme vychladiť. 


Rozšľaháme si zmäknuté maslo a postupne zašľahávame vychladený puding. Pudingový krém natrieme na cesto. Môžete do pudingu pridať trochu kakaa a máte čoko puding. Alebo môžete do polovice pudingu pridať kakao, natrieť na korpus a na to dáte vanilkový puding, akurát sa Vám tento bude trošku ťažšie natierať na puding zmiešaný s kakaom. 


Nakoniec si vyšľaháte smotany na šľahanie so stužovačmi a natriete na pudingovú plnku. Dáte vychladiť. Ozdobíte v čase chladenia, aby sa Vám napr.drobné ozdoby na koláči neroztopili.  



Mami, ďakujem, že si mi ho pred rokmi posunula. U nás je TOP :-). 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára