24. 5. 2015

Jahodové cupcakes s bielou čokoládou...

.... a ružovou polevou.
   


Tieto cupcakes sa na mňa pozerali z kalendára celý mesiac. Ja na nich tiež, pretože vyzerali veľmi dobre. No neupeč ich !!!!! :-). 



Potrebujeme:
Mufiny:
110 g mäkkého masla
110 g jemného cukru
2 väčšie vajcia
1 ČL vanilkového extraktu
100 g hladkej múky
50 g bielej čokolády /kúsky/
50 g jahodové ovocné vločky

Maslová krémová poleva:
80-90 g mäkkého masla
175 g práškového cukru
kvapka červeného potravin.farbiva
1 PL ružovej vody /nemusí byť/

Upiekla som 16 mufín, ale maslový krém mi vyšiel na cca 9 mufín. Takže buď urobíte mufinky väčšie alebo si urobíte double krém. Alebo ani jedno ani druhé a niektoré budete mať ako mufiny a ostatné ako cupcakes :-). 
Čo sa týka jahodových ovocných vločiek, sú to také malé jahodové guľôčky - pripomínalo mi to hrozienka, takej konzistencie boli, akurát sladké. Pridávajú sa do cesta na mufiny. Myslím, ak tam nič také nedáte, nič sa nestane :-). 
Na maslový krém som napísala 80-90 g masla, pretože v origináli bolo uvedených len 75g, čo bolo málo. Krém bol veľmi hustý. Neprešiel mi ani cez striekačku na ozdobenie a musela som masla pridať. Inak ten krém bol výýýborný. 

tu sú jahodové ovocné vločky



Rúru si predhrejeme na 180°C. Pripravíme si košíčky do formy. 
V miske šľaháme mäkké maslo s cukrom, kým nie je masa svetlá a bohatá. Postupne pridáme vajce po vajci. Po každom vajíčku masu poriadne premiešame. Pridáme vanilkový extrakt, opatrne vmiešame múku, kúsočky bielej čokolády a jahodové vločky /nemusia byť/. Naložíme do košíčkov a pečieme cca 15 minút, kým nenarastú a nie sú pevné na dotyk. 


Po upečení ich presunieme na mriežku a necháme vychladnúť. 

Na maslový krém si poriadne do krémova vyšľaháme mäkké maslo. Postupne, pomaly zašľahávame práškový cukor, ktorý poriadne premiešame s maslom. Ak použijete ružovú vodu /ale nemusíte/, práve teraz ju môžete priliať k maslovej mase a trošku červeného farbiva. Premiešame. 
Ak mufiny vychladnú, ozdobíme ich krémom a poprípade malými ozdôbkami. 



1 komentár:

  1. Muffiny som piekla iba niekoľkokrát. Raz som pridala veľa čučoriedok a mohla som ich vyhodiť. Radšej pečiem osvedčené recepty, najviac bábovky. Tie Tvoje sú, ako z cukrárne.
    Emily

    OdpovedaťOdstrániť