12. 5. 2014

Victoria Sandwich Cupcakes

..... pokus o ďalšie cupcakes. Plnené. Úplne jednoduché a rýchle. Ak si teda zoberieme, že použijeme na ozdobenie už hotový, kupený roll icing. To je niečo pre mňa. Farbenie hmoty mi veľmi nešlo.
     Upiekla som 12ks cupcakes a síce sú to úplne tie najjednoduchšie mufinky, poleva je tak sladká, že som bola aj rada, že som ich neurobila viac /zvyknem dávať do formy menšie porcie, aby sme mali toho viac/. Stačí jeden kúsok.
     Čo sa týka polevy, ide tam hodne cukru a pretože som to robila 1x, išla som presne podľa receptu. Nabudúce, pri nejakej príležitosti, ho dám menej.



Potrebujeme:
Mufiny:
110g mäkkého masla
110g práškového cukru
2 väčšie vajcia
110g hladkej múky /preosiatej/
1/2 ČL prášku do pečiva
/alebo použite váš osvedčený recept /

Krém:
125g mäkkého masla
400g práškového cukru
3-4 PL mlieka
1 ČL vanilkového extraktu

jahodový džem


Na mufiny si vymiešame maslo dohladka, pridáme práškový cukor, premiešame, vajíčka a znova miešame a nakoniec vsypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pečieme 15-20 minút !!! V originál recepte je až 30 minút, ale to by boli z nich len čierne uhlíky. Z mojich skoro boli ....



Mufiny rozrežeme, potrieme džemom, nastriekame krém a naspäť spojíme. 


Krém: Poriadne vyšľaháme maslo, aby bolo nadýchané, pridáme 1 ČL vanilkového extraktu a postupne zašľahaváme práškový cukor. Popritom som pridávala po lyžicy mlieka. Celkovo som dala 3 lyžice. Zmes poriadne miešame, aby tam nebolo cítiť práškový cukor, pretože pomer cukru a masla....to je - povedala by som nepomer :-D. Ako som napísala vyššie, dala by som aj menej cukru. 
     Krém nastriekame aj navrch cupcakes.


     Čo sa týka ozdoby, kúpila som si hotové kocky roll icingu. Použila som červenú na jahody a zelenú na stopku. Vytvarovala som "jahody" - nie všetky sa na nich podobajú - urobila lístky - celkom rýchlo to išlo a uložila na krém. 




Hotové cupcakes v žiadnom prípade nedávať do chladničky. Krém je tak tuhý, že ja som po vybratí z chladničky mala skoro kameň z neho :-D. 
     Sú výborné, ale fakt len jeden kúsok stačí, aby ste mali dennú dávku sladkého splnenú. 


Enjoy...

inšpirácia

originál...Tu je krém červeno-biely. Ake kedže som na poslednú chvílu robila cupcakes, nenašla som červenú potravinovú farbu - tekutú, v živote som ju ešte nevidela/, tak som nechala čistý krém. 

3 komentáre:

  1. Sú krásne, parádne sa ti vydarili :-) Asi si vezmem receptík. Ale dúfam, že nedopadnem ako pri pečení Cikolataki kek :-D ... uviedla som sa do zbytočného stresu, keďže obe tortové formy som požičala a tak som cesto dávala na bežný plech. Potom som si pomyslela, že ak upečený koláč polejem, celý sa premočí, keďže cesto bude nižšie ako v tortovej forme. Tak som na poslednú chvíľu k tej odloženej vaječnej tekutine pridala pomleté mandle a lieskovce a vyliala som to na cesto tesne pred dopečením. Ale ti poviem, že bola to maškrta :-) Utvorila sa taká zaujímavá krustička, nebolo treba polevu a výborne to chrumkalo. :-) A celé to cestíčko je bezvadné. Ďakujem :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem. Na týchto cupcakes nemáš fakt čo pokaziť...daj vedieť.

      Odstrániť
    2. .... a ten môj - tvoj koláč /cikolataki/ s tou polevou - muselo to byť fajnové.

      Odstrániť