16. 1. 2014

Dusené fašírky

     Ak varím alebo pečiem, väčšinou sú to stále iné jedlá. Stále si niečo vyhliadnem a skúšam. Také tie stálice jedál - to určite máme - vyprážané rezne, pečené kurča alebo mäsko dusené na šťave /nie v tvare fašírok :-))/. Tak to bolo aj s týmito faširkami. Stále som fašírky vyprážala. Keď som sa zmienila o tom, že chcem - a to fakt 1x - skúsiť faširky dusené, tak manžel na to, že ktovie aké to bude, a či to bude malý jesť, prečo neurobiš klasické, aké zvykneme .... ešte žeby nadával. To nie - vychvaľoval :-).
     Recept na tento chutný obedík som si uchmatla tu , kde je fakt mnoho výborných receptov.


Potrebujeme:
1kg mletého mäsa / môže byť aj miešané/
2 cibule
5-6 strúčikov cesnaku
2 rohlíky
mlieko, soľ, mleté čierne korenie
2 vajcia
1-1,5 zeleninového /mäsového/ vývaru
strúhanka, hladká múka, olej 


Ošúpané cibule si nadrobno nakrájame, polovicu z nej podusíme na troške oleja a potom podusenú aj surovú cibuľu zmiešame s mletým mäsom.
Rohlíky nakrájame na drobné kúsky, namočíme do mlieka, vyžmýkame a pridáme k mäsu. Ja som dala aj strúhanky /podľa potreby/. Pridáme vajíčka, okoreníme a premiešame. Z pripavenej zmesi tvoríme fašírky, ktoré obaľujeme v hladkej múke.


V hlbšom hrnci si rozpálime olej a na tomto fašírky opražíme. Zalejeme zeleninovým /mäsovým/ vývarom - fašírky nech trošku vykúkajú a dusíme, kým nebudú mäkké. Podľa potreby vývar dolievame.


Podávame so zemiakmi a mäsko prelejeme šťavou, ktorú si môžeme po vybratí fašírok poprípade trošku zahustiť.







2 komentáre:

  1. Martinka a ako? chutilo im? :) lebo vyzera to dobre :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zdravím :-). Jasné že chutilo, úžasné, mäkkučké, šťavnaté. Máme radi aj vyprážané, ale tieto dusené sú trošku o inom a hlavne nie na oleji, ako sme zvyknutí. Veď skús. Paa

      Odstrániť