Potrebujeme:
Cesto:
4 žĺtka
200g polohrubej múky
200g práškového cukru
100g orechov
10 PL vriacej vody
2 ČL prášku do pečiva
Krém:
200ml mlieka
5 žĺtkov
1 PL hladkej múky
200g masla
100g práškového cukru
Sneh:
5 bielkov
250g práškového cukru
50g nasekaných orechov
Žĺtka vyšľaháme s práškovým cukrom do peny, pridáme vriacu vodu a ešte chvíľu šľaháme. Vo vedľajšej mise si zmiešame múku, strúhané orechy a prášok do pečiva. Túto zmes postupne zašľahávame k žĺtkom. Cesto, ktoré je tuhšie, prelejeme na vymastený a vysypaný plech /alebo na papier na pečenie/ a pečieme ani nie 30 minút na 180°C. Necháme vychladnúť.
V kovovej miske si vyšľaháme bielka dotuha, ktorú potom ponoríme do vriacej vodnej lázne a pomaly zašľahávame cukor. Keď je bielková hmota tuhá, nanesieme ju na krém, posypeme orechami a necháme vychladiť.
Zdroj: prozeny.cz
dakujem za recept, odlozila som si ho...vyzera skvostne ..urcite tak aj chuti .)
OdpovedaťOdstrániť