13. 3. 2012

Cikolatali kek

Dlho predlho som pozerala na tento až smiešne jednoduchý koláč. Povedala som si, že načo ho budem skúšať, veď klasika, ničím neohúrim. Ale ..... drahé blogérky /a to mi možno dosvedčí aj Slávka-archaa/, toto je neobyčajný jednoduchý klasický čokoládový koláč. Niečo fantastické. Fakt. Ochutnala som z neho len štípku, keď som upiekla - vláčny, mäkkučký, chutný... A jeden poriadne veľký kusisko som si nechala na "môj" deň, kedy môžem sladké...t.j. po 4 dňoch som si ho dala...Akoby som ho piekla pred pár hodinami. Úplná tá istá vláčnosť, nič vyschnuté, proste treba vyskúšať ! Odporúčam :-).























Potrebujeme:

4 vajcia
2 poháre kryštálového cukru
1 pohár mlieka
1 pohár oleja
2x vanilkový cukor
3 PL kakaa
1 prášok do pečiva
2 poháre polohrubej múky

Ak chcete mať koláč viac sladší /ochutnajte/, tak pridajte vanilkový cukor, alebo si už tie cukre prispôsobte podľa seba.

Všetky ingrediencie okrem prášku do pečiva a múky vyšľaháme. Jeden pohár z tejto zmesi si odoberieme a odložíme na neskôr na polevu. Do zostávajúcej zmesi pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a vylejeme cesto do vyššej formy /ja som dala tortovú/, na dno ktorej dáme papier na pečenie. Koláč prikryjeme alobalom a pečieme cca 50-55 minút na 200°C /treba kontrolovať/. 20 minút pred dopečením alobal odoberieme a dopečieme.
Keď je koláč upečený, vyberieme ho z rúry a hneď na ešte horúci rozlejeme zmes, ktorú sme si odobrali do pohára. Necháme vychladnúť.

Koláč sa zdá po vyliati zmesi mokrý, ale ono to pekne vsiakne. Je to rýchly, veľmi jednoduchý a chuťovo fantastický koláčik.





Zdroj: príloha časopisu






8 komentárov:

  1. Rozhodne stojí za vyskúšanie, už mi tečú sliny...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Bibka, skús, je fakt úžasný :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Je uzasny ci chutovo alebo vyzorovo ja som to robila na plech a je toho vyse je to uzasne
    a lahke
    mam 13 rokov a bolo to pre mna lahke :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jeeej, tak to som rada, mladá dáma :-). To je taká ľahká lakocinka :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Super, môj prvý koláč na svete :D Len som omylom dal papier na pečenie opačne, tak sa mi to trochu domrvilo, ale na chuť skvelý :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že si navštívil môj skromný blog a že tvoj prvý koláč v živote je ten môj :-)). Pečie sa síce dlhšie, ale fakt stojí za to !

      Odstrániť
  6. Dneska som robila, môžem iba chváliť. Je vynikajúci, každému veľmi chutil :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Robím ho dnes druhýkrát pretože za mnou príde na pár dní priateľka (žijem v zahraniči). Prvýkrát sa vydaril, každý mi ho chválil (aj keď rúru mám akúsi počudesnú) :) Takže nebudem nič nechávať na náhodu a pripravím jej tento skvelý koláčik. Ďakujem...

    OdpovedaťOdstrániť