Cesto sa pripravuje s pudingom, nie s múkou. Vo videorecepte, kde som túto roládu vlastne našla, bolo povedané, že takéto cesto - s pudingom - sa neláme, je pružnejšie a nahrádza múku. Je to pravda pravdúca.
Ďalší rozdiel je v tom, že toto vanilkové cesto sa balí hneď po upečení len s papierom na pečenie, utierku netreba.
Toto cesto, aspoň na rolády, myslím, že budem robiť stále. Úžasnejšie cesto som ešte nejedla. Je úplne vláčne a také voňavé z toho pudingu ......
Neviem, či som vynašla nevynájdené, alebo som zase pozaostala v niečom... :-).
Potrebujeme:
Cesto
4 bielka
4 žĺtka
80g cukru
1 vanilkový cukor
1 vanilkový puding
Náplň
250ml smotany na šľahanie
30g práškového cukru
1 stužovač šľahačky /ak potrebujete/
Bielka so štípkou soli vymiešame dotuha. V inej mise si vyšľaháme žĺtka, cukor a vanilkový cukor. Ručne vmiešame vanilkový puding a tuhý sneh z bielkov, vylejeme na plech na papier na pečenie a v predhriatej rúre pečieme na 200°C cca 8 minút.
Upečené cesto hneď za horúca zrolujeme a necháme vychladnúť.
Vychladnutú smotanu, práškový cukor a stužovač šľahačky vyšľaháme dotuha dotuha :-). Vychladnuté cesto rozbalíme, môžeme stiahnúť papier na pečenie alebo tak ako ja, nechala som cesto zatial na papieri, rozotrieme šľahačku, stočíme....
V UK je táto šľahačka - mnohé to poznáte - a musím povedať, že našej slovenskej 33% sa ani zďaleka nevyrovná. Takto dotuha dotuha som SK sľahačku v živote nevyšľahala. Na túto šľahačku vôbec nepotrebujem stužovač šľahačky a keď ju vyšľahám, je pevná ako "kameň" aj 2 hodiny po vybratí z chladu. /trošku som odbehla :-p/.
a vychladnutú ju posypeme práškovým cukrom.
Tak skúste .... :-).
Zdroj: net, videorecept
Tak rolády přímo miluji, dávám sice přednost těm čokoládovým, ale tato stojí určitě za vyzkoušení, určitě bude velmi jemná a voňavá, díky za recept :-)
OdpovedaťOdstrániťSonička, skús. To cesto je fakt iné ako s múkou, fakt tam stačí len šľahačka, pudingové cesto prevonia celú roládu :-).
Odstrániť