Potrebujeme:
Cesto:
4 žĺtka
200g práškového cukru
100ml mlieka
100ml oleja
100g polohrubej múky
100g kakaa
1 bal.prášku do pečiva
4 bielka + štípka soli
Krém:
2 mascarpone
2 smotany na šľahanie
1 vanilkový cukor + práškový cukor podľa potreby
100g čokolády /mliečna, horká.../
3-4 banány
kyslejší džem
Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom do peny a postupne pridáme mlieka a olej. Premiešame.
Zvlášť si vymiešame múku, kakao a prášok do pečiva...
... a vysypeme do žltkovej masy a všetko spolu premiešame.
Bielka so štípkou soli vymiešame na tuhý sneh a tento vmiešame do kakaového cesta. Rozotrieme na vymastený a múkou vysypený plech /alebo na papier na pečenie/ a pečieme cca 12-15 minút na 200°C.
Upečené a vychladnuté cesto potrieme džemom a uložíme naň nakrájané banány.
Vo väčšej miske 2-3 minúty šľaháme mascarpone so sľahačkou a stužovačom šľahačky. Ja som stužovač nepoužila, že u nás v Škótsku je taká šľahačka, ktorú keď vyšľahate samotnú, je ako kameň - ak chcete :-D. Takú som na SK nenašla doposiaľ. Keď máme vyšľahané, pridáme nadrobno nastrúhanú čokoládu, vymiešame ....
... rozotrieme na banány, odložme do chladu ....
... a môžeme si pochutnávať :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára