31. 5. 2012

Kysnutý čučoriedkový

Klasika, ktorá stále chutíííí....


Cesto:
1/4 mlieka
90g masla
2 žĺtka
citrónová kôra z 1/2 citróna
500g polohrubej múky
60g práškového cukru
štípka soli
1 čerstvé droždie

Drobenka:

120g práškového cukru
120g masla
200g hrubej múky
1 vanilkový cukor

Najprv si pripravíme drobenku zmiešaním rozpusteného masla, hrubej múky, práškového a vanilkového cukru. Drobenky sa mi z tohto množstva dosť zvýšilo - na ďalší koláč :-).

Suroviny na cesto si nahádžeme do pekárne v uvedenom poradí. Cesto je perfektné.




Vykysnuté cesto rukami rozprestrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a necháme ešte cca 20 minút kysnúť.



Koláč posypeme borievkami, príp. iným ovocím, posypeme drobenkou a pečieme vo vyhriatej rúre na 150°C 30-40 minút.




Zdroj: vareni.cz










6 komentárov:

  1. wau, tento koláč zbožňujem od svojho detstva, krásne sa ti vydaril! Martinka, chcem sledovať tvoj krásny blog, ale nedá sa mi to nastaviť, máš tam vypísané že:

    Ľutujeme...

    Tento modul gadget je nesprávne nakonfigurovaný. Tip pre vlastníka webovej lokality: Skontrolujte, či domovská adresa URL v nastaveniach služby Friend Connect zodpovedá adrese URL tejto lokality.


    Tak teraz neviem či mám ja niečo zle alebo prečo to nejde?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ivetka, práve som zistila, že mi to pri následníkoch ukazuje :(. Nemám tam zobrazených žiadnych následníkov...och, a ja antitalent na takéto nastavenia....To bude u mňa chyba...idem snoriť...
      A som rada, že sa Ti môj skromný blog páči :-). Mne tvoj tiež - veľmi :-)

      Odstrániť
  2. Jen vidím ty borůvky pod vrstvou drobenky a mám na to neskutečnou chuť :D Mňam!

    OdpovedaťOdstrániť