Potrebujeme:
500g hladkej múky špeciál
300ml vody
2 PL olivového oleja
2-3 ČL soli
1/2 kocky čerstvého droždia
Ingrediencie v uvedenom poradí dáme do pekárne, nech nám spracuje a vykysne cesto.
Po vykysnutí si ho na pracovnej doske spracujeme, rozťaháme rukami - nevaľkame a uložíme na vymastený plech. Na cesto si uložíme ako prílohu to, čo má kto rád - ja som si do cesta vtlačila cibulku, cesnak, zopár húb a čerstvé paradajky. Natrela som to olejom a piekla som to na 200-250°C. Cca 15-20 minút.
Inšpirovala som sa na vareche.sk u Evušky
Focaccia con pomodoro, klasická a velmi dobrá kombinace :)
OdpovedaťOdstrániťTak jsem ji dneska spáchala taky. Byla dobrá a taky jedna poputovala do mrazáku na příští oběd.
OdpovedaťOdstrániťTěsto bylo opravdu moc dobré a určitě si ho někdy zopakuju ve formě jiného pečiva.