12. 3. 2012
Záhorácka dobrotka
Potrebujeme:
6-7 ks krkovičky /pliecka/
500g kyslej kapusty
1 cibuľa
oravská slanina
250g kyslej smotany
soľ, olej, mleté čierne korenie
Mäso si naklepeme, osolíme, okoreníme
opečieme na oleji z oboch strán...
Na oleji si speníme nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájanú slaninku...to je vôôôôôôňa.....milujem túto vôňu a potom pridáme vyžmýkanú kapustu. Cca 15 minút dusíme.
Opečené mäso uložíme na plech vystlaný alobalom mierne potretý olejom, na každý kúsok mäsa uložíme kopček udusenej kapusty, kopček kyslej smotany a pečieme 20-25 minút na 200°C
Zdroj: MMB sk, Natália R.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
mnam,toto je taka klasicka dobrotka! :)
OdpovedaťOdstrániťToto vyzerá teda dobre, niečo pre mojich chlapov!
OdpovedaťOdstrániť