16. 3. 2012
Pide boregi - turecký plnený chlieb
Lepšiu fotku som už nestihla, lebo sa to rozobralo, no lepšiu chuťovku som nejedla :-))
Potrebujeme:
CESTO:
100 ml vlažného mlieka
100 ml vlažnej vody
1 ČL cukru
1 ČL soli
1 PL oleja
2 bielka
500g chlebovej hladkej múky T-650
1 čerstvé droždie
PLNKA:
500g mletého mäsa
2 cibule
2 zelené papriky /ja som zmiešala zelenú a žltú/
1 paradajka
6 PL paradajkového pretlaku
100g strúhaného syra
1-2 strúčiky cesnaku
petržlenová vňažť
žĺtky a roztopené maslo na potretie
sézam na posypanie
Ingrediencie dáme v uvedenom poradí do pekárne a medzitým si pripravíme plnku.
V miske zmiešame mäso s nadrobno nakrájanou cibuľou, paprikou, paradajkou, vňaťou, osolíme, okoreníme, pridáme postrúhaný syr, cesnak, opaprikujeme a nakoniec prilejeme paradajkový pretlak.
Cesto sa nám zatial spracovalo, vykyslo. Dáme si ho na pracovnú dosku a rozdelíme na menšie časti.
Tieto časti spracujeme na guľôčky, ktoré vyvaľkáme do tvaru vajca a do stredu nanesieme trocha plnky, ktorú rozotrieme pozdĺž "vajca".
Okraje cesta prehneme po dĺžke smerom k sebe, ale tak, aby sme mäsovú plnku neprekryli. Rohy zahneme, stlačíme, aby sa spojili.
Preložíme na plech na papier na pečenie, potrieme žĺtkom a posypeme sezamom. Pečieme cca 20-25 minút na 200°C. Po vybratí potrieme roztopeným maslom.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
To vyzerá dobre, zaujímavá chuťovka
OdpovedaťOdstrániťpozývam ťa na svoj nový blog
http://biba-mylittleworld.blogspot.com/2012/03/dobry-trh.html
Biba
Mnam mnam, vyzera to velmi chutne. Az sa mi slinky zbiehaju ... dnes som pri mojich dvoch dietkoch ani vecerat nestihla ;)))
OdpovedaťOdstrániťahoj Rikinka, recept vypadá hezky a vůbec i celý blog máš hezký. Dostala jsem se sem díky Martině, která tě nominovala na Versatile Blogger Award.
OdpovedaťOdstrániťPokud budeš chtít, můžeš se mrknout i na můj blog
http://kivibloguje.blogspot.com :-)
Rikinka, vyzera to vyborne, urcite vyskusam take pripravit :)
OdpovedaťOdstrániť