3. 4. 2016

Vanilkové rožky inak

Inak preto, lebo krémom sa plnili kysnuté rožky. Nie je to ani lístkové cesto, ani odpaľované. Chutili fakt inak, odlišne, ale veeeeľmi dobre. Už si pýtajú aj dupľu :-)



Potrebujeme:
Cesto:
250 ml vlažné mlieko
75 g maslo /mäkké, izbovej teploty/
1 celé vajce
50 g kryštálový cukor
štípka soli
citrónová kôra
500 g hladká múka
droždie /1 celé čerstvé alebo 1/2 sušené/

Krém:
3 vanilkové pudingy
3/4 l mlieko
3 ks vanilkový cukor
kryštálový cukor /podľa potreby/
180 g maslo
vajíčko /na potretie/


Cesto si vypracujeme buď v pekárničke alebo ručne /šľahačom/ klasickým spôsobom. Necháme vykysnúť. 

     Na krém si uvaríme puding taktiež klasickým spôsobom. Po vychladnutí vyšľaháme s mäkkým maslom. Na chvílu dáme do chladničky, kým si urobíme rožteky. Ja som do krému zamiešala ešte nastrúhanú čokoládu - ale poviem Vám, okrem toho, že to v kréme vidno, nič to lepšie neurobilo :-D.




Vykysnuté cesto vyklopíme, ešte raz na pracovnej doske prehnetieme, nožíkom odrezujeme po kúsku cesta, vyvaľkáme šúľok - nech je dlhší. V recepte bolo uvedené priemer cca 1 cm a dlhé asi 20 cm. Ja som sa tým neriadila - ohneme na polovicu a zapletieme. Konce spojíme-zlepíme a vsunieme pod rožok. Necháme na plechu na papieri na pečenie podkysnúť nejakých 20-30 minút. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme na 200°C 10-15 minút. 



Bolo toho teda dosť... :-).  20 kusov.



Po vychladnutí rožky rozkrojíme, naplníme krémom a posypeme cukrom.



Zdroj: FB

1 komentár: