Inak preto, lebo krémom sa plnili kysnuté rožky. Nie je to ani lístkové cesto, ani odpaľované. Chutili fakt inak, odlišne, ale veeeeľmi dobre. Už si pýtajú aj dupľu :-)
Potrebujeme:
Cesto:
250 ml vlažné mlieko
75 g maslo /mäkké, izbovej teploty/
1 celé vajce
50 g kryštálový cukor
štípka soli
citrónová kôra
500 g hladká múka
droždie /1 celé čerstvé alebo 1/2 sušené/
Krém:
3 vanilkové pudingy
3/4 l mlieko
3 ks vanilkový cukor
kryštálový cukor /podľa potreby/
180 g maslo
vajíčko /na potretie/
Cesto si vypracujeme buď v pekárničke alebo ručne /šľahačom/ klasickým spôsobom. Necháme vykysnúť.
Na krém si uvaríme puding taktiež klasickým spôsobom. Po vychladnutí vyšľaháme s mäkkým maslom. Na chvílu dáme do chladničky, kým si urobíme rožteky. Ja som do krému zamiešala ešte nastrúhanú čokoládu - ale poviem Vám, okrem toho, že to v kréme vidno, nič to lepšie neurobilo :-D.
Vykysnuté cesto vyklopíme, ešte raz na pracovnej doske prehnetieme, nožíkom odrezujeme po kúsku cesta, vyvaľkáme šúľok - nech je dlhší. V recepte bolo uvedené priemer cca 1 cm a dlhé asi 20 cm. Ja som sa tým neriadila - ohneme na polovicu a zapletieme. Konce spojíme-zlepíme a vsunieme pod rožok. Necháme na plechu na papieri na pečenie podkysnúť nejakých 20-30 minút. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme na 200°C 10-15 minút.
Bolo toho teda dosť... :-). 20 kusov.
Po vychladnutí rožky rozkrojíme, naplníme krémom a posypeme cukrom.
Zdroj: FB
vyzeraju fajnovo :)
OdpovedaťOdstrániť