1. 2. 2021

Lotus biscoff muffinky :-))

 Kto miluje biscoff maslo, alebo stačí mať rád sušienky, ktoré sa stále v kaviarniach podávajú ku káve, pretože chuť sušienok a masla je 100% identická - tak ten by mal skúsiť tieto mufiny. Sú neskutočnéé.   Možno zaberú o trošku viac času, ale zase nie je to tak hrozné, ani zložité :-). 




     Sušienkový základ na spodku vyzerá dobre, ako vidíte na fotke. Ale stalo sa že sa u niektorých mufín trošku rozpadával. Akože nerozpadol sa celý, ale len trošku. V recepte bolo napísaných 20 g rozpusteného masla, čo som ja aj použila, ale myslím, že ten základ by držal lepšie, ak by som dala viac masla, takže skúste použiť 30g masla.


Potrebujeme: 

Sušienkový základ: 
100 g biscoff sušienky
30g rozpustené maslo

Cesto: 
125g hladká múka
100g jemný cukor
25g tmavý cukor
125g mäkké maslo
2 väčšie vajcia
1/4 ČL soda bikarbona
1,5 PL mlieko

Plnka:
90 ml smotana na šľahanie
1-2 ČL /podľa chuti/ biscoff maslo

Krém na vrch muffin:
200g mäkké maslo
320g práškový cukor
75g biscoff maslo
1-2 PL mlieko



     Pripravíme si formu na mufiny, košíčky a pripravíme si sušienkový základ zmiešaním rozmixovaných keksíkov s rozpusteným maslom a rozdelíme ich do košíčkov, trošku popritláčame prstom alebo lyžičkou. 

     Na cesto si do misy na šľahanie vsypeme oba cukre, múku, sódu bikarbónu, mäkké maslo a vajcia. Prešľaháme mixérom na vyšších otáčkach. Ja viem, že tento postup šľahania a pridávania ingrediencií možno je čudný pre niektorých, pretože ja som stále zvyknutá začať šľahaním vajíčok a postupne pridávať dalšie veci. Ake keďže tento recept nie je slovenský, tak som radšej následovala ich kroky :-)). A fungovalo to :-). 
     Počas sľahanie už pri znížených otáčkach pridáme trošku mlieka. Týmto cestom naplníme košíčky a pečieme na 170°C cca 19 minút. Pokiaľ nám budú po dopečení mufiny trošku chladnúť, môžeme si najprv pripravit krém na vrch muffin.


Krém na vrch muffin je vlastne maslový krém, ktorý sa Vám urobí krásny, hladký. Najprv treba vymiešať mäkké maslo na najvyšších otáčkach cca 5 minút, pokiaľ nedosiahnete skoro bielu farbu masla, postupne pridávate preosiatý práškový cukor, biscoff maslo a nakoniec krém zjemníte 1 alebo 2 PL mlieka. Skúste najprv 1 PL. 



Krém na vrch muffin dajte bokom a ešte si rýchlo vyšľahajte smotanu s biscoff maslom a týmto plníme mufiny v strede. Dieru do mufin si môžete urobiť nožom alebo takým vykrajovatkom, ktoré som použila ja. 
     Takže mufiny naplníme, vrch každej ozdobíme maslovo biscoff krémom a dozdobíme.



Delikatesa :-)


Zdroj: cupcakejemma


     





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára