20. 7. 2012

Zapečené cibulky so šunkou v bešamele



Potrebujeme:


4 jarné cibulky
150-200g šunkovej salámy
100g cherry paradajky /alebo obyčajné, rozkrojené na mesiačiky/
100g syra Eidam /Niva, parmezán/
soľ, mleté čierne korenie

Bešamel: 100 g masla
                     4 PL hladkej múky  
                     250ml mlieka 
                     Bešamel je dobré urobiť skôr z polovičnej dávky, bolo ho až veľa. 


Bešamel: V hrnci si rozohrejeme maslo, pridáme hladkú múku a speníme. Za stáleho miešania pomaly prilievame mlieko. Ku koncu pridáme trošku z nastrúhaného syra, ktorý necháme rozpustiť. 




     Cibulky si umyjeme, odstránime suchú vňať a rozkrojíme si ich na polovicu, ale ak sú menšie, môžeme nechať celé. Uložíme si ich do zapekacej misy, na ktoré dáme nakrájaný salam. Zalejeme bešamelom. 
Povrch posypeme nastrúhaným syrom, uložíme rozkrojené paradajky a posypeme troškou z jarnej cibulky. 
     Zapekáme v predhriatej rúre pri teplote 200°C cca 25 minút, kým bešamel nezozlatne.


















Zdroj: poslirecept.cz, V.Adamcová

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára