21. 7. 2012

Vyprážaný baklažán so šampiňónmi

Znova niečo diétnejšie - bielkoviny. Síce je tam slaninka, ale len málinko, pre vôňu.



Potrebujeme:


2 baklažány
slaninka /kto koľko uzná za vhodné, nedietujúci môžu viac/
olej
hladká múka
citrón /citrónová šťava/
1 cibuľa
4-5 paradajok
150g čerstvých šampiňónov
kečup
1-2 strúčiky cesnaku
maizena
mleté čierne korenie, soľ, petržlenová vňať

     Baklažán umyjeme, ošúpeme, nakrájame na hrubšie plátky, osolíme, pokvapkáme citrónom a odložíme na chvíľu do chladu. Slaninu nakrájanú na menšie kúsky opražíme na troške oleja. Baklažán osušíme a vypražíme v slaninke. Odložíme na teplé miesto, slaninu necháme na panvici - čo sa dá :-).



     Cibuľu nakrájame nadrobno, speníme na zvyšku oleja pri slaninke /poprípade olej dolejeme/, pridáme šampiňóny nakrájané nie celkom na malé kúsky /ak sú huby drobné, necháme ich celé/. Popražíme ich, pridáme nakrájané paradajky, osolíme a prikryté dusíme 10 minút. Občas premiešame.



     V 1/2dl vody rozmiešame 1/2 ČL maizeny, vlejeme k šampiňónom a cca 6 min.varíme. Pridáme pretlačený cesnak, soľ, kečup a premiešame.
Môžeme podávať so zemiakmi.




Zdroj: vcielkaisr-mojerecepty.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára