... pre mňa naj ... naj... najlepšie. Je milión spôsobov prípravy cesta, každý má to svoje naj. Pre mňa je naj toto. Cesto nekysne, je tenké, čo mi máme radi a urobím z toho 3 pizze. Dcéru teraz nemám doma, takže sme traja, pre každého jedna pizza :-)).
Potrebujeme:
1/4 l mlieka
1 dcl oleja
1 a pol ČL soli
1/2 bal.prášku do pečiva
500g polohrubej múky
1 čerstvé droždie / ja dávam sušené, na ktorom aj máte napísané koľko sušeného nahradí čerstvé droždie/
Cesto si zamiesime - ja som napísala poradie ako dávam do pekárničky. Cesto nekysne. Ja si ho trošku najprv rozvaľkám a potom rozťahujem naolejovanými rukami.
Vytvarujeme okrúhlu pizzu, potrieme kečupom - ja do neho popučím cesnak, natriem na pizzu, posypem pizza korením a dávam čo ma napadne. Ja mám rada zeleninovú, manžel klobáskovú a salámovú, syn a dcéra klasiku šunka, kukurica, syr.... Posypem syrom, dám do rúry a sledujem. Nemám určený čas na upečenie. Proste otvorím a keď vidím, že cesto už chytá farbu, pridám jedno-dve vajcia a dám späť, kým nie je cesto upečené a vajičko už nie je surové.
Ahoj Rikinka, ďakujem za komentárik. Nedá sa povedať, ktorý blog je krajší alebo lepší. Každá tu dávame to najlepšie zo seba a každá sa venujeme niečomu inému. Tvoje recepty sa mi páčia, väčšinou ich máš odskúšané a môžeš ich preto odporučiť ďalej.
OdpovedaťOdstrániťEmily
:-)). Ja tiež nehovorím, že ten je krajší a ten menej. Len som chcela povedať, že sa mi tvoj blog a tvoje výtvory páčia. Páčia sa mi takého ručné práce, ale ja na to proste nie som...
Odstrániť