Ach... ten ja milujem. Pre mňa the best cake. Ale stále mám rešpekt pre tými zložitejšími, preto sa stále točím pri tých jednoduchších. Aj tento je jednoduchý, lahodný /ako všetky/ a nie príliš sladký. Ide tam síce väčšie množstvo syra, ale za tú chuť to stojí. A nepečiem ho každý týžden.
Potrebujeme:
100g maslových sušienok svetlých
100g masla
900g syru Mascarpone /Philadelpia/
6 vajec
200 ml smotany na šľahanie
200 ml kyslej smotany /30%/
150 g krupicového cukru
2 plné PL hladkej múky
citrónová šťava
1 PL vanilkového extraktu
Sušienky si rozdrvíme /alebo pomelieme/, zmiešame s rozpusteným maslom a natlačíme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. Ja som použila formu s priemerom 27cm, v original recepte bolo 24cm. Necháme v chladničke, kým si pripravíme náplň.
Náplň si pripravíme vymiešaním na najnižšom stupni syrov, vajec, šľahačkovej a kyslej smotany, cukru, múky, citrónovej šťavy / z jedného citróna/ a vanilkového extraktu.
Vymiešaný krém vylejeme na vychladený korpus a pečieme naprv 15 minút na 220°C a potom ďalších 70 minút na 135°C.
Do rúry sa vloží miska /alebo ďalší plech/ s horúcou vodou, aby sa koláč neprepadol a ponecháva sa v rúre po dopečení ešte ďalšiu hodinu / už vo vypnutej rúre !!! /.
Po hodine ho z rúry vyberieme a dáme do chladničky poriadne vychladnúť.
Už len nakrájať, ozdobiť - v mojom prípade mrazené ovocie a zmrzlina - a môže sa vychutnávať. Je dokonalý.
Zdroj: http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/moucniky-a-dezerty/31327-mate-chut-na-cheesecake-udelejte-si-ho-doma
mňaaaam, tak to by som si dala :)
OdpovedaťOdstrániťNo ja tiež prosím jeden kúsok :-) mňam! a kalórie nerátam :-)
OdpovedaťOdstrániť