29. 8. 2013

Ohromujúce žĺtkové rezy

Aj keď sa tento koláčik robí z dvoch ciest, vôbec nie je prácny, zdĺhavý, náročný .... zato však úplne úžasny, sladky a pri akejkoľvek redukčnej diéte zakázaný :-D.



Potrebujeme: 

Orechové cesto: 
400g hladkej múky
280g mäkkého masla
200g práškového cukru
200g pomletých orechov /orieškov/
4 žĺtka
1/2 ČL prášku do pečiva

Piškótové cesto:
60g hrubej múky
60g práškového cukru
3 vajcia
štípka soli

Krém:
4OOml mlieka
1 vanilkový puding
140g zmäknutého masla
200g práškového cukru

Poleva:
3 žĺtka
30g práškového cukru
1-2 PL rumu


     Zdá sa Vám to zdĺhavé a náročné? Fakt sa Vám to iba zdá. Skúste túto mlsnotku :-).



Začneme orechovým cestom, lebo toto sa nám bude trošku chladiť. Všetky ingrediencie na cesto zmiešame, vytvoríme tuhé cesto, zabalíme do fólie a necháme cca 20 min. odpočívať v chlade.


Kým sa nám orechové cesto chladí, upečieme si piškotové cesto. Najprv si vyhrejeme rúru na 180°C. Bielka si oddelíme od žĺtkov. Bielka so štípkou soli si vyšľaháme na tuhý sneh. Postupne zašľaháme žĺtka, cukor a múku. Nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme cca 15 minút dozlata.


Orechové cesto vychladené rozdelíme na 2 polovice, vyvaľkáme a uložíme na plech na papier na pečenie. Pri teplote 180°C pečieme obidva pláty cca 15 minút. Necháme vychladnúť. 


Kých chladne jedno aj druhé cesto, pripravíme si krém tak, že vanilkový puding si pripravíme skoro ako je na návode, len nedáme 500ml mlieka ale len 400ml, aby bol hustejší. Za častého miešania necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a postupne zašľahávame vychladnutý puding.
Z orechového upečeného cesta stiahneme papier na pečenie, uložíme na plech, natrieme polovicu vanilkového krému....


Na krém uložíme upečené piškotové cesto a potrieme druhou polovicou vanilkového krému.


Úplne navrch dáme druhý orechový plát, ktorý potrieme polevou /do misky dáme žĺtka, cukor a rum a vymiešame dohladka/.



Zdroj: prozeny.cz







































Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára