Potrebujeme:
200g polohrubej múky
200g kryštálového cukru
4 vajcia
1 prášok do pečiva
100 ml oleja
100 ml vody
PLNKA: 1kg jabĺk - bolo v pôvodnom recepte, ja som tam tuším použila aj 2kg
2 Zlaté klasy
4 PL kryštálového cukru
škoricový cukor
300 ml vody
šľahačka a granko na dozdobenie
Vajička s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne primiešame olej, vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na vymastenú a múkou vysypaný plech a upečieme.
Jablká očistíme, postrúhame - najlepšie do hlbšej nádoby, ktorú môžete dať na sporák. V 300ml vody rozmiešame oba Zlaté klasy, zmiešame s jablkami a cukrom a uvaríme hustú kašu.
Ešte vlažnú zhustnutú masu rozotrieme na upečené cesto a dáme do chladu stuhnúť.
Koláčik pokrájame a dozdobíme :-). Je výborný !
Zdroj: Recepty zo života 2
výbornééé :-)
OdpovedaťOdstrániť