14. 2. 2012

Tofu na katalánsky spôsob

Prešla som na iné stravovanie a to znamenalo dať si cottage, sóju, tofu....niečo,okolo čoho som stále len prešla a ak mamka doma niečo z toho robila, len som krútila z očami, čo to do seba pchá... :-). Ani zdaleka mi to nevoňalo a nemala som potrebu to ani ochutnať. No ale keďže sa nechcem stále len mäsom napchávať, musela som skúsiť. A teraz??? Milujem tofu, cottage, sóju..... :-).



Pripravíme si:

1 tofu
olej
1 cibuľu
menšiu hlávku kapusty
1 pór
6 šampiňónov
a koreniny, ako: grilovacie korenie, rasca, soľ, peper, sójová omáčka, solamyl na zahustenie, môžete aj ďumbier /ten ja doma nedržím/.

Tofu narežeme na kocky, premiešame s grilovacím korením, opečieme na troške oleja a odložíme na tanier.



Do tohto oleja pridáme nakrájanú cibuľu, kapusti, pór, huby a podusíme. Môžeme podliať fakt len troškou vody alebo zeleninovým vývarom.



Zmiešame s tofu, dochutíme korením a zahustíme solamylom. Necháme prejsť varom.



Je to výborné. K tomu zeleninka čerstvá alebo kyslá uhorka ....

Zdroj: fitrecepty.sk













3 komentáre:

  1. toto vyzera ako super zdrava dobrota, dik za tip :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak soju a cottage jsem už jedla, ale tofu ještě ne, prý není moc dobrý. Tak nevím, ale tady to vypadá moc dobře.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Maťka, tofu samo osebe nie je veľmi dobré, to ho musíš ochutíť, naložiť do hocakej marinády...vtedy je to mňam, mňam :-).

    OdpovedaťOdstrániť