3. 2. 2012

Hrianky s fazuľou

2 týždne..... 2 týždne som pozerala na recept v kalendári, 2 týždne som sa na neho pripravovala a tešila, reku ..... " super recept pre moju stravu...Akosi som si nedala dokopy, že tuniak a fazuľa...nie nie nie ! Toto by som nemala. No ale toľko som sa tešila, že urobiť to pre ostatných členov rodiny a ja neochutnať???? Tssssss. Isto !
Je to úplne jednoduchá chuťovečka, večera....





Potrebujeme:

opečený chlebík
3-4 strúčiky cesnáku /ja by som kľudne dala aj 5 ... :-)/
1 konzerva červenej /alebo bielej/ fazule
cibuľa
200g tuniaka vo vlastnej šťave
soľ, mleté čierne korenie, citrónová šťava








Fazuľu si scedíme, pridáme očistený, nakrájaný alebo pretlačený cesnak, pridáme kúsky tuniaka, okoreníme, opečieme si chlebík a fazuľovú masu uložíme na už hrianku. Kúsky cibule si narýchlo opečieme na troške oleja a dáme na chlieb. Alebo cibuľu neopekáme, ale si ju len osolíme, pokvapkáme citronovou šťavou a rozložíme na hrianky.
Ja žijem s čili a podobne pikantnými ingredienciami,preto som zas a znova neodolala a doložila som si na hrianky čili omáčku.
Fantastikuš !!!!




























3 komentáre:

  1. Před pár dny jsem dělala něco podobného jako salát (smíchat dohromady tuňáka s fazolí a pórkem) a bylo to moc dobré.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak takato kombinacia ma nikdy nenapadla. Milujem aj fazulu aj tuniaka, takze coskoro vyskusam. Vdaka za isnpiraciu.

    OdpovedaťOdstrániť