6. 1. 2021

Gaštanovo banánový

 Milujem gaštanové pyré a akýkoľvek koláč, kde je toto pyré využité. V spojení s banánmi.... siedme nebo :-)). 

     Tento koláč je veľmi jednoduchý. Piškota, plnka, banány, ktoré sa zaliali roztopenou čokoládou a navrchu ako obvykle býva .... šľahačka. 



Čokoláda v strede koláča trošičku prekáža pri prekrojení kuska koláča, čo mne nevadilo. Pozrite, ak si vychutnávate veterník...tiež ho máte po celom tanieri :-D. 


Potrebujeme: 
Piškota: 
5 vajec
1 vanilkový cukor
100ml olej
5 PL kryštálový cukor
5 PL mleté vlašské orechy
4 PL polohrubá múka
2 PL kakao
1/2 bal.prášok do pečiva

Plnka:
500g gaštanové pyré
200g maslo
Čokoláda:
200g čokoláda
5 PL olej
50g maslo

banány
1x smotana na šľahanie


     Na piškotové cesto si vymiešame do peny vajcia, pridáme oba cukre, prešľaháme a pridávame olej, kakao, orechy a múku zmiešanú s práškom do pečiva. 
Cesto vylejeme do formy na pečenie, ktorú sme vyložili papierom na pečenie a pečieme cca 30 minút na 180°C. 

     Na krém si jednoducho vymiešame najprv čisté gaštanové pyré do hladkej hmoty a postupne prišľahávame maslo izbovej teploty. Môžete pridať trocha cukru, ak chcete. 

     Čokoládu si rozpustíme nad parou a pridáme olej a maslo. Necháme rozpustiť a spojiť do jednej hmoty. 

     Upečený korpus necháme vychladnúť. Nanesieme na neho polovicu gaštanovej plnky, uložíme na polovicu prekrojené banány, zalejeme rozpustenou čokoládou. Takto koláč dáme na chvílu do chladu, aby čokoláda stuhla. Potom prikryjeme druhou polovicou gaštanového krému. Na vrch si vyšľaháme smotanu - s cukrom, bez cukru - je na Vás. 
     Vrch ozdobíte podľa seba :-). 




Zdroj: bozske.recepty.sk


5 komentárov:

  1. Mati,
    koláčik vyzerá výborne, asi sa inšpirujem a bude z neho torta :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ten sa vydaril, vyzerá perfektne, diki za inšpiráciu.
    Prajem všetko dobré v novom roku.
    Emily

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Prosím vás na aky rozmer plechu sú uvedené ingrediencie v recepte? Ďakujem

    OdpovedaťOdstrániť