2. 12. 2020

Zdravá: Tvarohová bábovka

 Musím teda povedať, že občas aj zdravšie napečiem :-)). Všetci u nás doma už len pri pohľade na nejaký koláč zo zdravších surovín ohŕňajú nos. A vôbec neochutnajú. Niektoré koláče sú ale vážne dobré a chuťovo na nerozoznanie od bežných.

     Keď som si začala piecť zdravšie verzie koláčov /pretože fakt ja musím pozerať čo dávam do seba/, cítila som rozdiel, ak som použila špaldovú, kokosovú alebo inú múku a tiež nahradila cukor iným zdravším sladidlom. No časom si človek zvykne a uspokojí svoje chute na sladké aj niečim zdravším :-). 

A takáto je aj táto bábovka, ktorú som fakt sama spráskala :-)). 



Potrebujeme: 

250g špaldová múka
250g tvaroh
sladidlo stévia 
4 vajcia
150ml mlieko
1 vanilkový puding
1 PL kokosový olej 
1/2 prášok do pečiva
citrónová kôra


     Vyšľaháme si vajcia do peny, pridáme mlieko, kokosový olej a vanilkový puding. Prešľaháme, pridáme tvaroh. Použila som jemný tvaroh a nastrúhanú kôru z 1 citróna. Znova premiešame a pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. 
     To je všetko. Easy peasy :-). 
     Ak chcete dvojfarebnú bábovku, tak ako sa to zvyčajne robí, cesto na polovicu, do jednej doložíme kakao. Vlejeme pol cesta, na to druhú kakaovú zmes do maslom vymazanej a múkou vysypanej formy a pečieme cca 45 minút na 180°C. 



Zdroj: insta

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára