15. 11. 2015

Kuracie fajitas

Jedlo Mexika, ktoré sa cez strednú Ameriku, USA a európsky kontinent dostalo aj na Slovensko. Nevynímajúc tortily, Taco, Burito, Enchillada, Quesadilla a neviem čo ešte ... :-). A my to milujeme. Alebo poväčšina. Milujem McDonalds, KFC a všetko čo v nich ponúkajú...sladké, slané, mrazené, chladené...Že je to nezdravé? Ja viem. Ale keď sa tak zamýšlam...vieme či to čo jeme - a myslíme si, že je to zdravá strava - je zdravé? Zdravo vypestované?
     V posledných dvoch mesiacoch sa snažím zdravo stravovať :-), čo sa aj odzrkadlilo úbytkom 7 kg, ale poviem Vám, že už sa teším, kedy zhreším. Napríklad takým fajitas - v ktorom by sa malo použiť hovädzie mäso - alebo tak to bolo povôdne, ale my sme si ho urobili po svojom a inšpirovala som sa receptom z nejakého časopisu. 


   


























Potrebujeme:
bravčové, kuracie, hovädzie mäso /podľa počtu stravníkov/
sterilizovaná fazuľa
nakrájané paradajky
sterilizovaná kukurica
červená, žltá paprika
čili paprička
ľadový šalát
tortilla


Mäso nakrájame na rezance a na panvici s trochou oleja ho krátko orestujeme. Pridáme fazuľu, paradajky kukuricu a čili papričku /nemusí byť/. Prikryjeme pokrievkou a dusíme cca 15 minút. Potom pridáme nakrájanú zeleninu a dusíme, kým ingrediencie nie sú mäkké. 


Hotovo. Dosolíme, dochutíme....


Zmes naložíme na tortillu, kde pridáme aj kyslú smotanu a ľadový šalát. My sme si tento nakrájali a podusili spolu so všetkým v panvici. 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára