Bábovku majú všetci v rodine radi. Môžete ju urobiť na milión spôsobov. Jednoduchý a rýchly koláč na víkend a dokonca ju stihnem urobiť aj cez pracovný týždeň, keď sa o pol 6 dovalím z práce domov :-)).
Táto bábovka je z kysnutého cesta, takže zaberie viac času. Bola úžasná. Musím však podotknúť, že je najlepšia po dopečení alebo v deň pečenia. Na druhý deň bola suchšia. Síce aj poniektoré iné bábovky sú trošku suchšie, čo nám nevadí, pretože zvyčajne si dávame k bábovke šľahačku.
Potrebujeme:
200 ml vlažného mlieka
150 ml oleja
2 vajcia
1 ČL vanilkového extraktu
štípka soli
100 g práškového cukru
500 g polohrubej múky
sušené droždie /alebo 42 g čerstvého droždia/
2 PL kakaa
100 g horkej čokolády
100 g bielej čokolády
Ingrediencie v uvedenom poradí dáme do pekárničky, okrem kakaa a čokolády. Ak miesite ručne alebo mixérom, použite Vami overený postup. Cesto necháme vykysnúť, preložíme na pracovnú plochu a ešte rukou prehnetieme.
Cesto rozdelíme na dve polovice. Do jednej vmiešame nasekanú horkú čokoládu...
... do druhej polovice vmiesime nasekanú bielu čokoládu a kakao.
Cesto necháme ešte hodinku oddychovať.
Najprv rozvaľkáme svetlé cesto a na svetlé uložíme tmavé a taktiež rozvaľkáme. Cesto zrolujeme ...
.... a uložíme do dobre vymastenej a hrubou múkou vysypanej bábovkovej formy a necháme cesto ešte aspoň 30 minút podkysnúť.
Rúru máme už predhriatú na 150°C, takže nakysnutú bábovku uložíme do predhriatej rúry a pečieme cca 1 hodinu.
Po dopečení necháme bábovku vo forme trošku vychladnúť a opatrne vyklopíme :-).
Zdroj: maskrtime.blogspot.co.uk
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára