Vynikajúca. Doma som skúšala prvý krát a musím povedať že lahôdka :-)
Recept mám samozrejme z internetu, vytlačený, a dobre starý :-). Takže neviem určiť ani zdroj tohto receptu.
Potrebujeme:
6 bielka
300 g práškový cukor
3 PL kakaa
1 ČL octu
50 g tmavá čokoláda
Krém:
smotana na šľahanie
ovocie
nastrúhaná čokoláda na ozdobenie
Rúru si predhrejeme na 180°C a pripravíme si plech na pečenie vystlaný papierom na pečenie.
Bielka si vyšľaháme dotuha a potom postupne po lyžiciach vmiešaváme práškový cukor. Vmiešame aj kakao a ocot. Cesto vylejeme na plech, vytvoríme kruh a vôbec nemusí byť dokonalý.
Ja som mala buď malý plech alebo veľa cesta :-). Nie, srandujem. Plech som mala klasický, takže na korpus bolo toho dosť. Ja som ešte urobila 2 malé pavlovky, ale nabudúce urobím len malé tortičky :-).
Vložime do rozohriatej rúry a hneď stiahneme teplotu na 150°C, pričom pečieme cca 60 minút /každý podľa vlastne rúry/. Ak Vám torta začne praskať, mala by byť hotová. Po dopečení a vypnutí rúry necháme pavlovu trošku v rúre vychladnúť.
Niekto robí krém mascarpone-šľahačkový, niekto len zo šľahačky. Ja som zvolila len smotanu na šľahanie, ktorú som vyšľahala s troškou cukru a zopár kvapkami vanilkového extraktu. Rozotrieme na tortu, ozdobíme ovocím a ozdobíme postrúhanou čokoládou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára