9. 4. 2017

Zdravá: cícerovo-pórova polievka

Výborná a zdravá polievočka :-), ktorú som práve teraz dojedla. Je fantastická. Podľa množstva ingrediencií si môžete polievku urobiť hustejšiu alebo redšiu - to znamená, že je na Vás koľko póru a koľko cíceru použijete. Ja som použila cícer z konzervy, ale ak použijete sušený, je potrebné ho namočiť na cca 2 hodinky a následne 30 minút povariť. 


     Ako na to?

     Pripravíme si zeleninový vývar. 
     Na troške masla a olivového oleja opražíme nakrájaný cesnak a pridáme na menšie rezančeky nakrájaný pór. Dusíme, kým nezmenší svoj objem. Ak treba, podlejeme troškou vývaru a po zmäknutí póru pridáme cícer. Podlejeme vývarom, trošku osolíme a varíme domäkka. Po dovarení polievku dosolíme, ochutíme peprom,  môžeme odobrať trošku z polievky, ostatok rozmixujeme, vložíme späť celé kúsky cíceru a póru, nastrúhame tvrdý syr a polievka je hotová. 


Príprava polievky je fakt rýchla a chuť vynikajúca :)

Zdroj: biteme.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára