26. 3. 2015

Škoricové hniezda

... z tých jednoduchších :-}. Ospravedlňujem sa tej /tomu/, kto si tento recept nájde ako svoj, ale nepoznačila som si, od koho som recept prebrala, čo sa mi stáva málokedy.
     Cesto na tieto hniezda je dobré, akurát som ho musela ešte trošku podsypávať múkou. Netreba ho vaľkať do stratena, vtedy budú hniezda bohatšie. Ja som ho vyvaľkala na tenšie  /chcela som ich mať viac/, takže podkysli, ale neboli také bohaté. Čo sa týka plnky, netreba dávať až 150g masla, lebo bude redšia. Čo síce nevadilo, len som mala strach, či mi všetko nevytečie. Nevytieklo :-).


   


Potrebujeme:
Cesto
2 šálky mlieka
1/2 šálky oleja
1/2 šálky kryštálového cukru
1/2 ČL soli
1/2 ČL sódy bikarbóny
4,5 šálky hladkej múky
1/2 ČL prášku do pečiva
1 čerstvé droždie /alebo sušené/


Cesto som robila v pekarničke. Suroviny dávame v hore uvedenom poradí, akurát som múku zmiešala s práškom do pečiva a nakoniec dala droždie. To som dávala sušené, na obale ktorého máte napísané na koľko kg múku je droždie. Takže sa treba riadiť podľa toho. Kľudne môžete dať aj 1 a pol šálky múky viac, lebo ja som po vypracovaní a vykysnutí cesta ešte dosypávala múku. Takže cesto necháme vykysnúť . Medzitým si pripravíme plnku. 


Plnka
3/4 šálky kryštálového cukru
2-3 PL škorice /ja som dala škoricový cukor/
roztopené maslo 

     Vykysnuté cesto na pracovnej ploche ešte prehnietieme a rozvaľkáme. Natrieme plnkou. V recepte bolo napísané 150g roztopeného masla. Treba dať masla menej, pretože tá plnka bola poredšia - ako je vidieť aj na obrázku - ale vôbec to nevadilo, plnka nevytiekla. 
     Zrolujeme a nakrájame kolieska, ktoré kladieme na plech na papier na pečenie. Pečieme 17-20 minút na 170°C. 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára