Potrebujeme:
cestoviny
cuketa
cibuľa
cesnak
drvené paradajky
mleté mäso
bazalka, tymián, petržlenová vňať
soľ, mleté čierne korenie, trošku cukru
tvrdý syr
Nič zložité, nič zdĺhavé. Množstvo surovín si prispôsobíte sami. Niekto má rád cesnak, iný obľubuje cuketu.
Nakrájanú cibuľu si speníme na masle, pridáme nakrájaný cesnak a mleté mäso. Osolíme ho, okoreníme a podusíme. Pridáme na kocky nakrájanú cuketu a petržlenovú vňať. Keď cuketa zosklovatie, pridáme drvené paradajky, alebo paradajkový pretlak, ostatné koreniny, ako bazalku, tymián, provensalské korenie, pridáme za lyžicku cukru a všetko spolu podusíme.
Hotovú omáčku nalejeme na cestoviny a posypeme strúhaným syrom.
Zdroj: dobruchut.sk
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára