Aby som sa vrátila k pečeniu....Na hmotu doma robenú som sa veru necítila, a možno aj preto, lebo som si v obchode vyhliadla už hotový icing. Ten prvý - zlatý - som si kúpila, pretože bol o dosť zlacnený kôli expirácii 13.12. No a keďže bolo Martina, a ja mám dvoch Martinov doma /inak moje meno je Martina :-))/, tak som si povedala, že ten icing vyskúšam. Dokúpila som si menší - čierny - to tiež neviem, prečo práve tejto farby, keď tam mali červený, žltý, zelený a neviem aký - ale budiš.
Aby som nemala kopec práce a nervov ešte aj s plnkou, vybrala som si sacherovú tortu odtiaľ http://varecha.pravda.sk/recepty/sacherova-torta/5739-recept.html od pani Abend a týmto ďakujem za inšpiráciu. Bola som nadmieru spokojná :-).
Aj sacherku som už robila, no myslím, že tento recept predčil ten predchádzajúci. Torta bola vynikajúca, všetkých veľmi chutila, aj nabaliť domov známym som musela, to nehovorím, že sa pre moju milú susedku Elen nezvýšila :-(( /ja ju stále krmím mojími kolačmi a ona síce príjme, no je z toho už "nešťastná", že pribrala pri mne. Veď nech, nemusím len ja naberať kilá/ :-).
Ozdoby, žehličku na hmotu, sladké lepidlo mi požičala kamoška, keďže torty s poťahom nezvyknem piecť, ale už teraz viem, že všetko si dokúpim.
Prosím Vás, tie obrie písmena, ja viem, že to vyzerá hrôzostrašne, ale berte to ako od amatéra :-).
Jednu guľôčku si malý Maťko musel uchmatnúť !
Potrebujeme:
6 vajec
210g práškového cukru
210g masla
210g čokolady na varenie /ja som dala mliečnu/
165g hladkej múky
1/2 bal. prášku do pečiva
2 vanilínové cukre
100g čokolády na varenie+50g masla /ak dáte polevu/
Maslo, práškový cukor, vanilkové cukre a žĺtka vymiešame do peny,
pridáme roztopenú čokoládu, nie však horúcu, premiešame. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec vyšľahaný dotuha sneh z bielkov.
Do tortovej formy klasickej veľkosti dáme na spodok papier na pečenie, vymiešanú zmes tam vylejeme a pečieme cca 1 hodinu na 180°C. Po upečení necháme tortu v zatvorenej vypnutej rúre ešte 10 minút. Upiekla sa mi úplne úžasne ! Necháme vychladnúť.
Korpus rozrežeme na 2-3 časti /ako sa podarí/ a natrieme marhuľovým džemom. Ja som ho tam dala požehnane.
Spojíme. Keďže som plnku nerobila žiadnu, tortu som potrela nutelou, aby sa mi hmota nešmýkala.
Túto hmotu som použila.
Zlatá hmota sa mi rozvaľkala úplne jednoducho.
Upravila som ju, vyvaľkala som čierny icing, ozdobila podľa mojích schopností. Vaľkať icing na práškovom cukre, to je ok, ale ak je čierny? Po vyváľaní sa v cukre už nie je čierny. Nevedela som, čo z toho bude...
Chcela som byť za frajerku, tak reku na písmenka urobím mramor. Niekde som to aj na nete videla....Ale....vaľkala som dovtedy, až sa ten mramor stratil a tým, že som dala veľa čierneho icingu, ten zlatý sa mi tam úúúplne stratil. Takže v konečnom dôsledku to na tých mojich mega písmenkach nevidno :-D.
Torta bola fakt úžasná. Ale čo budem veľa písať, sacherovu tortu tuším už ochutnal každý :-).
vyzerá úžasne, aj korpus aj poťah... a aj tie písmená sa tam hodia, šikulka :)
OdpovedaťOdstrániťMatka najdolezitejsie, ze bola robena s laskou...mas zlateho synceka...no a torticka nie je ziadna pohroma, tak neviem co tolko nariekas :)....pozdravujem vas :)
OdpovedaťOdstrániť