Potrebujeme:
300g polohrubej múky /múky som ešte musela pridať/
2PL práškového cukru
85g masla
100ml sladkej smotany
1 vanilkový cukor
1 prášok do pečiva
1 vajce
citrónová kôra
lekvár, nutela, tvaroh, mak .... ako plnka
Múku si zmiešame s cukrami a práškom do pečiva, rozdrobíme v nej maslo, pridáme vajíčko, smotanu a spracujeme jemné cestíčko.
Rukami si odoberáme kúsky cesta, v dlani si z neho urobíme placku, naplníme plnkou a zabalíme do guličky...
... prevrátime a ukladáme na plech.
Potrieme žĺtkom a pečieme cca 20 minút na 175°C.
Pocukrujeme a môžeme mlsať. Robte minimálne z dvoch dávok :-)). Ja som na prvýkrát robila z jednej, lebo som nevedela ako sa ujmú a po hodine som robila z dvoj dávky :-).
Zdroj: Aderiarleen, Gabika K. MMB sk.- Gabi, dík za super recept !!!
Horší recept jsem ještě nezkoušela, buchty skončily v koši, těsto po přípravě dobré,ale ten výsledek na pekáči. Zůstanu u klasických kynutých, větší piplačka,ale jsou vynikající. Toto byla katastrofa :-(
OdpovedaťOdstrániťtak jsi asi kopyto
Odstrániťjsou vynikající, mouky více asi o 50g, ale jinak super rychlé :)
OdpovedaťOdstrániťPrvý a posledný krát som ich robila. Cesto otrasné....skôr ako linecké a nie na buchty....a vôbec sa neprepiekly. Škoda surovín. Radšej klasické kysnuté také aké majú byť!!!
OdpovedaťOdstrániťJe mi veľmi ľúto, že sa buchty nevydarili. Ja som ich robila už 3x a stále sa vydarili a boli výborné. Je vidieť aj na fotkách, že cesto bolo dobré, aj sa dobre upiekli. Môj blog nie je o tom, nahádzať sem všetko čo skúšam, lebo aby som tu toho mala veľa. Veľa preveľa receptov mi nevýjde, a možno niektoré sú aj chutné a aj na fotkách vidím, že sa podarili a aj komenty sú pozitívne, ale keď sa mne recept nevydarí, nedám ho sem. Mám tu recepty, ktoré sa vydaria a hlavne, ktoré chutia. Samozrejme nie každému všetko chutí. Ale keď som tie buchty robila 3x a stále v pohode...tak potom neviem, kde sa stala chyba. I´m so sorry.
OdpovedaťOdstrániťNechápu ty negativní komentáře...buchticky jsem právě do dopekla a jsou naprosto úžasne! Krehké, vláčné a huťově velmi dobre! Dekuji za recept
OdpovedaťOdstrániťtak to je pak rukama, kdyz jim to nejde...
OdpovedaťOdstrániť