Potrebujeme:
250g hladkej múky
150g masla
3 PL mlieka
2 žĺtky
1 konzerva tuniaka v oleji
100g olív
mleté čierne korenie, soľ
olej na vyprážanie
Z múky, masla, mlieka, žĺtkov a štípky soli si vypracujeme vláčne cesto, ktoré si odložíme na 30 minút do chladničky.
Tuniaka si vidličkou roztlačíme, pridáme na tenké kolieska nakrájané olivy, osolíme a okoreníme.
Cesto si vyvaľkáme na tenko, vykrojíme si kolieska - nie malinké, nie veľké. Na každé koliesko dáme náplň z tuniaka, cesto preložíme, upevníme, stlačíme vidličkou a vyprážame na rozohriatom oleji dozlatista :-).
Receptík mám z /asi / ženského časopisu :-).
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára