11. 4. 2013

Taštičky plnené tuniakom

Tieto taštičky boli veľmi dobrým pohostením na našej rodinnej oslave. Cesto je úplne jemnulinké, vláčne. Taštičky mizli rýchlosťou blesku :-).





Potrebujeme:

250g hladkej múky
150g masla
3 PL mlieka
2 žĺtky
1 konzerva tuniaka v oleji
100g olív
mleté čierne korenie, soľ
olej na vyprážanie 


     Z múky, masla, mlieka, žĺtkov a štípky soli si vypracujeme vláčne cesto, ktoré si odložíme na 30 minút do chladničky.
     Tuniaka si vidličkou roztlačíme, pridáme na tenké kolieska nakrájané olivy, osolíme a okoreníme. 
     Cesto si vyvaľkáme na tenko, vykrojíme si kolieska - nie malinké, nie veľké. Na každé koliesko dáme náplň z tuniaka, cesto preložíme, upevníme, stlačíme vidličkou a vyprážame na rozohriatom oleji dozlatista :-).

















Receptík mám z  /asi / ženského časopisu :-).







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára