Tento koláčik som si našla na Vareche pod názvom "Jablková zimná šarlota od Nazarboncuk". Piekla som ho vo forme na biskupský chlebík a bol síce nízky, ale výborný. Taká rýchlovka ku kávičke.
Potrebujeme:
4 väčšie jablka
100g práškového cukru
100g hladkej múky
2 vajíčka
štípka prášku do pečiva
vanilkový cukor
škorica
trošku mlieka
maslo na vymastenie formy
Jablká si ošúpeme, stred jablka odstránime a nakrájame na kocky. Pokvapkame citrónovoj šťávou a odložíme bokom.
Vajíčka vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom a škoricou. Pridáme hladkú múku zmiešanú so štípkou prášku do pečiva. Premiešame. Ak máme masu hustú, zriedime troškou mlieka.
Formu si vymastíme maslom, vysypeme múkou, vsypeme jablka a na nich vylejeme cesto.
Pečieme na 170°-180°C cca 40 minút.
Bytom sa šírila takaaaa vôňa, že sme nemohli čakať na vychladnutie a tak som ho krájala ešte veľmi teplý. Je to aj vidieť na fotke, že tie kúsky sú také jemnučké, no ale nedalo sa čakať .... :-)).
Posypala som ho práškovým, vanilkovým a škoricovým cukrom, pridala šľahačku... a .... nedeľná pohodička pri kávičke, voňavom koláčiku a telke ako stvorená :-).
vyzerá to na vynikajúci jemný a sladký koláčik :)
OdpovedaťOdstrániť