23. 1. 2012

Bábovka s vôňou vianoc

Vianoce síce už pominuli, ale keď si upečiete túto bábovku, hneď budete aspoň vôňou a mysľou späť. Tá vôňa a chuť perníkov.... :-)


Perníková bábovka


200g polohrubej múky
100g hladkej múky
200g cukru
100ml oleja
1 vanilkový cukor
150ml teplého mlieka
1 prášok do perníka
1 ČL kakaa
sneh zo 4 bielkov
kôra z jedného citróna


Olej zmiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom, prilievame postupne mlieko a miešame dovtedy, kým sa cukor nerozpustí. Pridáme obe múky zmiešané s práškom do perníka, nastrúhanou kôrou z citróna a ušlahaný sneh z bielkov.Časť cesta zmiešame s kakaom a striedavo lejeme obe cesta do bábovkovej formy, ktorú sme si vymastili a posypali múkou. Pečieme cca 35-40 min.na 180°C. Ozdobíme ako chceme.




zdroj: maminciny recepty


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára