23. 8. 2016

Hráškový krém

Výborný, ľahký a skoro diétny obed. Áno. Diétny. Ak vynecháme slaninu tak úplne diétny :-). Ale tá troška slaniny raz za čas nezaškodí. A ja som ju jedla asi tak pred polrokom :-)). Tento hráškový krém si robím len takto samotný alebo ako prílohu k mäsu namiesto zemiakov alebo ryže. 


A síce hrášok je sladkastý, vôbec to nevadí, ak si ho dochutíte správne :-)

     Mrazený hrášok si predvaríme v osolenej vode. Stačí 7-10 minút. Scedíme ho, ale vodu z neho si ešte necháme. Hrášok vsypeme do mixéru, pridáme syr - camembert - ja dávam len ten, ale myslím, že aj tavený by mohol byť, jednu malú tenšiu jarnú cibulku a trošku vývaru z hrášku. Vymixujeme a podľa potreby dolievame vývar. Treba dolievať fakt len po troške, lebo nakoniec budete mať krém veľmi riedky. 



Čo tomuto krému dodá konečnú a skvelú chuť je opäť na kúsočky nakrájaná cibulka, ktorou ozdobíme krém, no a ja som si opražila trošku slaninky k tomu. 
     No veľká dobrota :-). Pre mňa určite. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára