28. 2. 2016

Pečené zemiaky na kyslo

Pre mňa uplne super večera. Mám veľmi rada kyslú kapustu a dosť často si aj pripravujem jedlá s ňou. Je pravda, že občas sa pridajú potom aj žaludočné potiaže, kŕče...ale mne to stále za to stojí :-). 


Čo potrebujeme sú zemiaky. väčšie, ktoré ošúpeme a pozdĺžne ich nakrojíme, aby sa prepiekli aj vo vnútri. Na zemiak uložíme kyslú kapustu, na to kyslú smotanu a nakoniec väčší plat slaninky. Pokvapkáme troškou oleja. 


Uložíme na papier na pečenie a u už len čakáme, kým sa mäkké . 



3 komentáre:

  1. mňam to vyzerá dobre, pre mňa dokonalá večera :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Super jedlo v pôstnom období, až na tú slaninku.
    Emily

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Bibka, všetko je dokonalé kde je kyslá kapusta :-)... pre mňa a Emily...je pravda, že takéto kombinácie nemiešam - bielkoviny, škroby, ale občas príde deň, kedy kombinujem aj neskombinovateľné :-D. No a ty si daj takú večeru so všetkým po pôste :-).

    OdpovedaťOdstrániť