8. 5. 2014

Mandľové rožteky

     Síce sme na veľkonočné sviatky už aj zabudli, ostali mi nejaké chutné resty. Tieto rožteky sú krehučké, chutné, vydržia dllllho predlho. Ich príprava trvá chvíľu. Cesto sa vymiesi raz-dva, rožteky sa vyformujú raz-dva a pečú sa tiež raz-dva :-). Prevoňajú celý byt. Vyšlo mi okolo 100ks. Keďže som ich robila 1x, nevedela som, aké veľké rožteky formovať, tak Vám poviem, aké rožky mi narástli :-). Takže formujeme menšie rožteky, oni podrastú.


Potrebujeme:
210g masla
250g polohrubej múky
100g najemno pomletých mandlí
70g práškového cukru
vanilkový cukor na obaľovanie

     Zmäknuté maslo si premiešame s múkou, pridáme pomleté mandle, práškový cukor a vypracujeme hladké cesto. Po upečení prvého plechu a ochutnaní jedného rožteka som zistila, že som zabudla na práškový cukor !!!! Takže ostatné pripravené rožteky na pečenie šup do jednej gule, pridať cukor, znova premiesiť...tak to sa mi už dávno nestalo :-). 



Vyformujeme malé rožteky, uložíme na papier na pečenie a pečieme - nie dlho. Keď začali chytať hnedastý nádych, vybrala som ich z rúry /jasné, že moje prvé boli veľké a tmavohnedé :-)) /.  Upečené a vychladnuté rožteky obaľujeme vo vanilkovom cukre. 


Zdroj: časopis Mama a ja

2 komentáre:

  1. Martinka, xixi to su take riadne rozteky... ale vyzeraju supersky, recept odkladam, a urcite vyskusam, dakujem Zuzana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zuzka, prvá várka boli rožiská, ale potom som ubrala a boli také, aké majú byť.

      Odstrániť