Potrebujeme:
250 ml vlažného mlieka
1 žĺtko
50g masla
štípka soli
40g práškového cukru
1 vanilkový cukor
500g hladkej múky
1 čerstvé droždie
džem /nutela.../
Ak dáme suroviny v hore uvedenom poradí do pekárničky, po spracovaní a vykysnutí cesta nám vznikne cesto krásne a hladké, ako "detská prdelka" :-).
Po vykysnutí si cesto dáme na pracovnú dosku, kde ho ešte raz poriadne prehnetieme, rozdelíme na dve polovice, kde každú rozvaľkáme /nie veľmi natenko/ a vykrajujeme kolieska. Na jedno koliesko si dáme náplň a s druhým kolieskom prikryjeme. Poriadne utesníme, aby nám plnka nevytiekla / čo sa mne stalo /. Kolieska preložíme na plech na papier na pečenie
a necháme ešte cca 15-20 minút podkysnúť. Potom s nimi už len šup do rúry, kde sa opaľujú pri 170°C cca 15 minút.
Hneď po vybratí z rúry ich pomastíme rozpusteným maslo a poprášime práškovým cukrom, ale ja ho nedávam hnedˇ po upečeni.
Skvelá obmena kysnutých buchiet.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára