22. 8. 2012
Jablkový drobenkový :-)
Potrebujeme:
Cesto:
150ml vody
1 vajce
80g margarínu
1/2 ČL soli
1 vanilkový cukor
80g kryštálového cukru
500g hladkej múky
1 kocka droždia
Plnka:
500g strúhaných jabĺk
100g mletých orechov
100g strúhanky
100g kryštálového cukru
1-2 škoricový cukor
- do plnky koľko akéhokoľvek cukru si dajte ako zvyknete :-)
Drobenka:
100g hladkej múky
50g margarínu
1 škoricový cukor
Cesto si spracujeme klasickým spôsobom alebo v hore uvedenom poradí dáme do pekárne. Vzniklo krásne nadýchané cesto.
Cesto rozvaľkáme tak, aby bol okraj hrubší a aby plnka nevytiekla /inak cesto bolo hrubšie, tak nabudúce urobím na dva plechy a jeden makový alebo tvarohový, bez drobenky/. Okraje cesta potrieme vajíčkom, uložíme vyšťavenú a ochutenú plnku a zarovnáme.
Posypeme drobenkou a necháme 15 minút kysnúť. Pečieme 25 minút na 200°C. Necháme vychladnúť a krájame.
Zdroj: varecha.sk, Róbert Foldes
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára