22. 8. 2012

Jablkový drobenkový :-)



































Potrebujeme:

Cesto:

150ml vody
1 vajce
80g margarínu
1/2 ČL soli
1 vanilkový cukor
80g kryštálového cukru
500g hladkej múky
1 kocka droždia

Plnka:
500g strúhaných jabĺk
100g mletých orechov
100g strúhanky
100g kryštálového cukru
1-2 škoricový cukor
 - do plnky koľko akéhokoľvek cukru si dajte ako zvyknete :-)
Drobenka:
100g hladkej múky
50g margarínu
1 škoricový cukor




Cesto si spracujeme klasickým spôsobom alebo v hore uvedenom poradí dáme do pekárne. Vzniklo krásne nadýchané cesto.


Cesto rozvaľkáme tak, aby bol okraj hrubší a aby plnka nevytiekla /inak cesto bolo hrubšie, tak nabudúce urobím na dva plechy a jeden makový alebo tvarohový, bez drobenky/. Okraje cesta potrieme vajíčkom, uložíme vyšťavenú a ochutenú plnku a zarovnáme.



Posypeme drobenkou a necháme 15 minút kysnúť. Pečieme 25 minút na 200°C. Necháme vychladnúť a krájame.






Zdroj: varecha.sk, Róbert Foldes








Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára